BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.
 
Home Dezvoltare Realizari Engleza Francaise Contact

Hrubele lui Ştefan cel Mare

Program de vizita intre orele 08.00-17.00
Taxa vizita: 1 Euro/persoana; Taxa degustare: 5 Euro/persoana.
Persoana de contact: d-l Apostol Marian Tel: 0721256470 e-mail: veritas@panciu.net;


hrubePunctul de atracţie al oraşului Panciu îl constituie, fără îndoială, Hrubele lui Ştefan cel Mare, obiectiv aflat în administrarea societăţii Veritas SA, Panciu.
Construirea hrubele este atribuită voievodului Stefan cel Mare si Sfant si au fost descoperite in 1949. Tot in acelasi an s-a realizat si instalatia de electrificare, hrubele fiind transformate in spatii pentru pastrarea vinurilor. Din anul 1968 s-a inceput popularea lor cu butelii de sampanie pentru invechire. Hrubele se compun dintr-un culoar central din care se ramifica un numar de 36 de galerii laterale ce masoara aproape 3 km. Capacitatea de depozitare a acestor coridoare este de 3 milioane de butelii, iar temperatura, constanta tot timpul anului, masoara 11-12 grade C.
“La hrubele lui Stefan cel Mare e o frumusete rara pentru ca, în primul rind, acestea au si un istoric deosebit. In al doilea rind, oricine vine acolo ramine uimit de lucrarile care s-au facut la anii respectivi. Atunci s-au facut sapaturi la 12 ... 17 metrii adincime pentru că la vinul spumant trebuie sa se pastreze o anumita temperatura atât vara, cât si iarna. Sunt în jur de 12 galerii care au în jur de 1 km lungime si unde se realizeaza aceasta sampanie. Sampania are o perioada de nastere ca a unui copil mic, de 9 luni, de la faza de început trece prin mai multe etape pîna iese vinul spumos dupa metoda Champenoise. Avem programe de vizitare, se asigura si degustarea la patru tipuri de sampanie: doua albe, doua roz, dulce si demidulce si se poate urmari procesul tehnologic cu fazele de limpezire, linia de îmbuteliere, etichetare”, scria Teofilia Nistor intr-un reportaj realizat pentru Radio Romania Actualitati.

hrube
hrube
hrube